Daugumą tam reikalingų ingredientų tikrai turėsite savo virtuvėje. Vienas mažiau įprastas produktas – skystas dūmas. Pagardas, kurio prireiks tik šiek tiek, suteiks klasikinį rūkytą lašišą primenantį skonį. Jeigu skysto dūmo neturite, pakeiskite jį rūkytos paprikos milteliais, tačiau, atsiradus galimybei, rekomenduojame jo įsigyti. Išmėginę šį receptą, tikrai norėsite pakartoti, o skysto dūmo buteliuko užteks ilgam.
Reikės:
Morkišai
- 2 didelių morkų
- 1 v.š. skysto dūmo (angl. liquid smoke)
- 1 v.š. sojų padažo
- 1 a.š. svogūno miltelių
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1 jūros dumblių (nori) lapo
- 6 v.š. neutralaus skonio aliejaus (pavyzdžiui, saulėgrąžų)
- Žiupsnelio druskos
Tofu sūrio kremui
- 180 g nusausinto kietojo (angl. firm) tofu
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1 česnako skiltelės
- 1 v.š. maistinių mielių dribsnių
- 1 a.š. acto
- Svogūno laiškų ar kitų mėgstamų žalumynų
- Druskos (pagal skonį)
Eiga:
- Morkišą reikės marinuoti bent 24 valandas arba bent per naktį, todėl pasiruoškite tam iš anksto.
- Morkas sutarkuokite arba supjaustykite gana plonomis juostelėmis ir garinkite maždaug 12–15 minučių (atsižvelgdami į juostelių storumą). Jei neturite garų puodo, morkas galima ir virti. Daržovės turi gerai suminkštėti, bet neištižti.
- Inde, kuriame marinuosime morkas, sumaišykite visus likusius morkišai skirtus ingredientus. Į mažus gabaliukus suplėšykite nori lapus.
- Morkoms suminkštėjus, leiskite joms atvėsti ir dėkite į prieš tai paruoštą marinatą. Gerai supurtykite, kad inde viskas gerai susimaišytų. Palikite šaldytuve marinuotis – 24 valandas arba bent per naktį. Kuo ilgiau morkos mirks marinate, tuo skanesnė bus morkiša.
- Visus tofu kremui skirtus ingredientus sutrinkite maisto smulkintuvu arba trintuvu. Jei norisi, koreguokite skonį citrina arba druska.
- Tepkite kremą ant mėgstamos duonos, užsidėkite morkišos ir pagardinkite citrinos sultimis bei žalumynais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)