Suvožtinis su portobello grybais

Įkaitinkite grilį ir mėgaukitės tekstūrų bei skonių įvairove, skanaudami klasišką portobello burgerį, pagamintą kartu su gardžiu ir sultingu „Garden Gourmet“ augaliniu maltiniu.

Reikės:

Pagrindui

Padažui

  • 150 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 100 g ant grotelių keptų paprikų
  • 4 raudonųjų čili pipirų
  • 1 v.š. kedro riešutų
  • 2 skiltelių česnako
  • 25 g augalinio tarkuoto sūrio
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus

Eiga:

  1. Pasigaminkite raudonąjį pesto padažą. Į maisto smulkintuvą sudėkite ir susmulkinkite paprikas, čili, kedro riešutus, augalinį tarkuotą sūrį ir česnaką. Maldami įpilkite alyvuogių aliejaus. Jei reikia, įberkite druskos
  2. Paruoškite daržoves. Supjaustykite vieną pipirą plonais griežinėliais (garnyrui). Pasmulkinkite pomidorus, augalinę mocarelą, nupjaukite portobello grybų stiebus ir nuplaukite gražgarstes.
  3. Iškepkite augalinius maltinius ir portobello grybus. Pakepinkite augalinius maltinius ant grotelių ir atidėkite juos šiltoje vietoje. Kelias minutes ant grotelių pakepinkite portobello grybus (iš abiejų pusių) ir apipabarstykite juos druska bei pipirais.
  4. Sukomplektuokite burgerius. Sudėkite į lėkštę portobello grybų puseles, o ant jų – gražgarstes. Tuomet dėkite augalinius maltinius ir virš jų formuokite augalinės mocarelos ir pomidorų griežinėlių sluoksnį. Ant viršaus užliekite prieš tai paruoštą aštrų padažą ir papuoškite burgerį baziliko bei raudonosios paprikos griežinėliais. Pabaigoje suformuokite dar vieną portobello grybų sluoksnį.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis