Tofu saldžiarūgščiame padaže

Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek pats vienas.

Reikės:

2 porcijoms

  • 1 pakelio (180 g) kietojo (angl. firm) tofu
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 svogūno
  • 2 pievagrybių
  • Pusės raudonosios saldžiosios paprikos
  • 90 g brokolio
  • 180 g ananaso (šviežio arba konservuoto)

Padažui

  • 1,5 v.š. sojų padažo
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 4 v.š. vandens
  • 1 v.š. pomidorų padažo
  • 1 a.š. obuolių acto
  • 1 a.š. krakmolo (nebūtina, skirtass sutirštinti padažą)

Eiga:

  1. Kubeliais pjaustytą tofu apkepkite aliejuje. Tofu apskrudus, sumaišykite jį su druska arba kitais pasirinktais prieskoniais.
  2. Susmulkinę visas daržoves apkepkite jas aliejuje (atskirai nuo tofu).
  3. Atskirai sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
  4. Supilkite padažą ant keptų daržovių, sudėkite keptą tofu ir dar šiek tiek pakepkite, kol padažas sutirštės.
  5. Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, apibarstykite sezamais. Geriausiai patiekalas dera drauge su virtais ryžiais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis