Reikės:
2 porcijoms
- 1 pakelio (180 g) kietojo (angl. firm) tofu
- 3 česnako skiltelių
- 1 svogūno
- 2 pievagrybių
- Pusės raudonosios saldžiosios paprikos
- 90 g brokolio
- 180 g ananaso (šviežio arba konservuoto)
Padažui
- 1,5 v.š. sojų padažo
- 2 v.š. rudojo cukraus
- 4 v.š. vandens
- 1 v.š. pomidorų padažo
- 1 a.š. obuolių acto
- 1 a.š. krakmolo (nebūtina, skirtass sutirštinti padažą)
Eiga:
- Kubeliais pjaustytą tofu apkepkite aliejuje. Tofu apskrudus, sumaišykite jį su druska arba kitais pasirinktais prieskoniais.
- Susmulkinę visas daržoves apkepkite jas aliejuje (atskirai nuo tofu).
- Atskirai sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
- Supilkite padažą ant keptų daržovių, sudėkite keptą tofu ir dar šiek tiek pakepkite, kol padažas sutirštės.
- Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, apibarstykite sezamais. Geriausiai patiekalas dera drauge su virtais ryžiais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)