Žolelių padažas su bazilikais ir petražolėmis

Žolelių padažas

Nors augalinio padažo recepte rekomenduojamos petražolės ir bazilikai, tam puikiai tinka ir kitos prieskoninės žolelės – pavyzdžiui, kalendra, raudonėliai, mėtos. Gamindami galite derinti vienos rūšies žoleles arba jas tarpusavyje sumaišyti – taip kiekvieną kartą išgausite vis kitokio skonio padažus.

Reikės:

180 ml padažo

  • 4 v.š. smulkintų petražolių
  • 2 v.š. smulkintų bazilikų
  • 2 česnako skiltelių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 4 v.š. citrinos sulčių
  • 1 v.š. klevų sirupo (arba kito augalinio saldiklio)
  • Žiupsnelio druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Eiga:

  1. Sudėkite ingredientus į smulkintuvą arba maisto kombainą ir sutrinkite iki vienalytės tekstūros. Paragaukite, ir, jei norisi, skonį pakoreguokite druska, pipirais arba citrinos sultimis.
  2. Jei iš karto nesunaudosite, laikykite pesto šaldytuve (sandariame indelyje), iki savaitės. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio Valgykime sveikiau (@valgykimesveikiau)

 

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis