Reikės:
12 keksiukų
- 110 g kvietinių miltų
- 110 g speltos miltų (galima pakeisti taip pat kvietiniais)
- 60 g rudojo cukraus
- 0,5 šaukštelio druskos
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 2 šaukštelių cinamono
- 1 šaukštelio malto muskato
- 1 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 1 šaukštelio maltų imbierų
- 240 ml augalinio pieno (naudotas migdolų pienas)
- 2 šaukštelių obuolių acto
- 70 g augalinio margarino
- 1 gerai sunokusio banano
- 2 sunokusių obuolių
Eiga:
- Pieną sumaišyti su obuolių actu ir atidėti į šalį.
- Sumaišyti visus sausus ingredientus (miltus, cukrų ir visus prieskonius)
- Bananą sutrinti šakute iki vientisos masės.
- Ištirpinti margariną, kol bus skystas.
- Į miltų mišinį supilti margariną, trintą bananą ir pieną su actu. Viską gerai išmaišyti.
- Nulupti obuolius, pašalinti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais. Įmaišyti juos į tešlą.
- Tešlą paskirstyti dvylikos keksiukų kepimo skardoje. Tešlą galima pilti į įdėtas popierines ar silikonines keksiukų formeles arba patepti pačią skardą su šiek tiek kokosų aliejaus ar margarino.
- Keksiukus kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Iškepus palikti atvėsti ir tuomet išimti iš skardos.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)