Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Cinamono ir obuolių keksiukai yra vienas iš paprasčiausių būdų sunaudoti sezoninius vaisius ir pasaldinti vakarus augaliniais skanėstais.

Reikės:

12 keksiukų

  • 110 g kvietinių miltų
  • 110 g speltos miltų (tinka ir paprasti kvietiniai)
  • 60 g rudojo cukraus
  • 1/2 a.š. druskos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 2 a.š. cinamono
  • 1 a.š. malto muskato
  • 1 a.š. maltų gvazdikėlių
  • 1 a.š. maltų imbierų
  • 240 ml augalinio pieno (recepte naudotas migdolų)
  • 2 a.š. obuolių acto
  • 70 g augalinio margarino
  • 1 gerai sunokusio banano
  • 2 sunokusių obuolių

Eiga:

  1. Sumaišykite pieną su obuolių actu ir atidėkite.
  2. Sumaišykite visus sausus ingredientus (miltus, cukrų ir prieskonius)
  3. Sutrinkite bananą šakute iki vientisos masės.
  4. Ištirpinkite augalinį margariną – taip, kad jis taptų skystas.
  5. Į miltų mišinį supilkite tirpintą margariną, trintą bananą ir pieną su actu. Viską gerai išmaišykite.
  6. Nulupkite obuolius, pašalinkite jų sėklas ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Tada įmaišykite juos į tešlą.
  7. Paskirstykite tešlą dvylikos keksiukų kepimo skardoje, prieš tai patepę ją trupučiu kokosų aliejaus arba augalinio margarino. Tešlą taip pat galite supilti į popierines (į skardą įstatytomis) arba silikonines keksiukų formeles.
  8. Kepkite keksiukus iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių. Keksiukams iškepus, palikite juos atvėsti ir tik tada išimkite iš skardos.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis