Reikės:
12 keksiukų
- 110 g kvietinių miltų
- 110 g speltos miltų (tinka ir paprasti kvietiniai)
- 60 g rudojo cukraus
- 1/2 a.š. druskos
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 2 a.š. cinamono
- 1 a.š. malto muskato
- 1 a.š. maltų gvazdikėlių
- 1 a.š. maltų imbierų
- 240 ml augalinio pieno (recepte naudotas migdolų)
- 2 a.š. obuolių acto
- 70 g augalinio margarino
- 1 gerai sunokusio banano
- 2 sunokusių obuolių
Eiga:
- Sumaišykite pieną su obuolių actu ir atidėkite.
- Sumaišykite visus sausus ingredientus (miltus, cukrų ir prieskonius)
- Sutrinkite bananą šakute iki vientisos masės.
- Ištirpinkite augalinį margariną – taip, kad jis taptų skystas.
- Į miltų mišinį supilkite tirpintą margariną, trintą bananą ir pieną su actu. Viską gerai išmaišykite.
- Nulupkite obuolius, pašalinkite jų sėklas ir supjaustykite smulkiais gabaliukais. Tada įmaišykite juos į tešlą.
- Paskirstykite tešlą dvylikos keksiukų kepimo skardoje, prieš tai patepę ją trupučiu kokosų aliejaus arba augalinio margarino. Tešlą taip pat galite supilti į popierines (į skardą įstatytomis) arba silikonines keksiukų formeles.
- Kepkite keksiukus iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 minučių. Keksiukams iškepus, palikite juos atvėsti ir tik tada išimkite iš skardos.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)
