Citrininės duonutės su aguonomis

Greitai pagaminamos duonutės tinka jaukiam susibūrimui prie arbatos bei yra draugiškas užkandžių pasirinkimas aktyvų gyvenimo būdą puoselėjantiems bei dažnai keliaujantiems žmonėms.

Reikės:

  • 150 ml drungno NATURLI ryžių gėrimo
  • 125 g augalinės sviesto alternatyvos NATURLI „BLOCK“
  • 125 g cukraus
  • 3 valgomųjų šaukštų „Aqua Faba“ (avinžirnių vandens)
  • 2 ekologiškų citrinų žievelių (smulkiai tarkuotų)
  • 1 citrinos sulčių
  • 1 prinokusio banano
  • 250 g smulkiai sijotų speltos miltų
  • 1 vanilės ankšties grūdelių
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 valgomųjų šaukštų aguonų

Eiga:

  1. Bananą sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu cukraus.
  2. Supilkite NATURLI ryžių gėrimą, citrinos sultis ir išlydytą NATURLI „BLOCK“.
  3. Perpjaukite vanilės ankštį, išskobkite grūdelius ir sutrinkite juos su citrinų žievelėmis bei likusiu cukrumi.
  4. Sumaišykite gautą masę su miltais, kepimo milteliais, soda ir druska, o tuomet – su skystosiomis sudedamosiomis dalimis, aguonomis ir darsyk greitai išmaišykite.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių (įjunkite konvekcinį režimą).
  6. Plakite „Aqua Faba“ tol, kol skystis virs visiškai standžia ir puria mase. Atsargiai įmaišykite jį į tešlą.
  7. Tešlą išdėliokite į formeles (užpildydami maždaug ¾ jų tūrio) ir kepkite apie 16 min.
  8. Leiskite duonutėms ramiai atvėsti ant grotelių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: NATURLI’ (@naturli_lt)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis