Reikės:
20 rutuliukų
- 20 minkštų datulių
- Graikiškų riešutų – 100 g pagrindui + 30 g įdarui
- Kakavos miltelių – 4 v.š. pagrindui + kelių v.š. rutuliukų apvoliojimui
- Žiupsnelio druskos
- 3 a.š. imbiero miltelių
Eiga:
- Nuplautas ir nukaulintas datules sudėkite į maisto kombainą ir smulkinkite, kol mišinis taps vientisas.
- Suberkite likusius ingredientus (išskyrus įdarui skirtus riešutus) ir pulsuojančiu režimu smulkinkite toliau. Galite palikti didesnius arba mažesnius graikinių riešutų gabaliukus. Paragaukite ir, jei norisi, pakoreguokite tešlos skonį imbieru arba kakava.
- Gautą masę sudėkite į indelį ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių – kad tešla sustingtų ir būtų lengviau formuoti rutuliukus.
- Ištraukę iš šaldytuvo, formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Jei tešla limpa, sudrėkinkite rankas vandeniu. Į vidų įspauskite graikinio riešuto gabaliuką (vienos puselės ketvirčio dydžio) ir apvoliokite kakavos milteliuose.
- Jei nesuvalgysite iš karto, laikykite rutuliukus iki 7 dienų (sandariame indelyje, šaldytuve).
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)