Datulių rutuliukai su riešutais ir imbieru

Gardus ir sveikas užkandis, tinkantis ir prie kavos, ir kelionėse, ir vaikams į mokyklą. Pagamintas tik iš natūrlių ir nerafinuotų produktų be pridėtinio cukraus. Pagrindinis ingredientas – datulės – yra natūralus saldiklis, vertinamas dėl savo sudėtyje esančių vitaminų, mineralų, antioksidantų ir skaidulų.

Reikės:

20 rutuliukų

  • 20 minkštų datulių
  • Graikiškų riešutų – 100 g pagrindui + 30 g įdarui
  • Kakavos miltelių – 4 v.š. pagrindui + kelių v.š. rutuliukų apvoliojimui
  • Žiupsnelio druskos
  • 3 a.š. imbiero miltelių

Eiga:

  1. Nuplautas ir nukaulintas datules sudėkite į maisto kombainą ir smulkinkite, kol mišinis taps vientisas.
  2. Suberkite likusius ingredientus (išskyrus įdarui skirtus riešutus) ir pulsuojančiu režimu smulkinkite toliau. Galite palikti didesnius arba mažesnius graikinių riešutų gabaliukus. Paragaukite ir, jei norisi, pakoreguokite tešlos skonį imbieru arba kakava.
  3. Gautą masę sudėkite į indelį ir palaikykite šaldytuve maždaug 30 minučių – kad tešla sustingtų ir būtų lengviau formuoti rutuliukus.
  4. Ištraukę iš šaldytuvo, formuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Jei tešla limpa, sudrėkinkite rankas vandeniu. Į vidų įspauskite graikinio riešuto gabaliuką (vienos puselės ketvirčio dydžio) ir apvoliokite kakavos milteliuose.
  5. Jei nesuvalgysite iš karto, laikykite rutuliukus iki 7 dienų (sandariame indelyje, šaldytuve).

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis