Raktažodžiai:

Humusas su artišokais

Reikės:

  • 2 ind. konservuotų avinžirnių arba 480 g virtų
  • Maždaug 10 gabaliukų marinuotų artišokų
  • Maždaug 6 puselės džiovintų pomidorų aliejuje
  • 3 v.š. sezamo sėklų
  • 3 didesnės česnako skiltelės
  • 4 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. malto kumino
  • Žiupsnelio čili miltelių (ar daugiau pagal skonį)
  • Žiupsnio druskos
  • Maždaug 1/3 stiklinės avinžirnių skysčio

Pagardinimui

  • Kalendros lapeliai
  • Granato sėklų
  • Smulkintų džiovintų pomidorų
  • Marinuoti svogūnų

Eiga:

  1. Visus ingredientus (išskyrus skirtus pagardams) sudėti į maisto smulkintuvą ar trintuvą ir susmulkinti iki norimos tekstūros. Būna skanu palikus ne iki galo susmulkintų pomidorų ir avinžirnių gabaliukų. Jei per tiršta, papildomai įpilkite avinžirnių skysčio.
  2. Paragaukite ir jei reikia, skonį pasikoreguokite pagal save papildomai įdėdami kumino, česnako, druskos ir/ar citrinos sulčių.
  3.  Prieš patiekiant užberkite norimus pagardus ir pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis