Reikės:
12 spurgų
- 180 g kietojo (angl. firm) tofu
- 1-2 v.š. cukraus
- 50 ml akvafabos (skysčio, atlikusio nuo konservuotų arba virtų avinžirnių)
- 65 g miltų
- ⅓ a.š. kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Neutralaus skonio aliejaus (geriausia saulėgražų arba rapsų)
- Cukraus pudros (papuošimui)
Eiga:
- Maisto smulkintuvu arba rankiniu trintuvu iki vientisos masės sutrinkite tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą.
- Persijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.
- Viską gerai sumaišykite.
- Suformuokite maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus. Dėkite juos į įkaitintą aliejų ir kepkite maždaug 5–7 minutes arba kol gražiai paruduos.
- Spurgoms iškepus, sudėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
- Užberkite cukraus pudros ir ragaukite, kol karštos!
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)