Raktažodžiai:

Spurgos iš tofu varškės sūrio

Karštos tofu spurgos

Jei mėgstate karštos varškės skanėstus, įvertinsite ir augalinių tofu spurgų receptą. Desertą pagaminti paprasta, ryškaus tofu skonio nesijaučia, o tekstūra atkartoja geriausias karštų skanėstų savybes –spurgos iš išorės traškios, o viduje – minkštutės.

Reikės:

12 spurgų

  • 180 g kietojo (angl. firm) tofu
  • 1-2 v.š. cukraus
  • 50 ml akvafabos (skysčio, atlikusio nuo konservuotų arba virtų avinžirnių)
  • 65 g miltų
  • ⅓ a.š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos
  • Neutralaus skonio aliejaus (geriausia saulėgražų arba rapsų)
  • Cukraus pudros (papuošimui)

Eiga:

  1. Maisto smulkintuvu arba rankiniu trintuvu iki vientisos masės sutrinkite tofu (be skysčio), cukrų ir akvafabą.
  2. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.
  3. Viską gerai sumaišykite.
  4. Suformuokite maždaug nepilno šaukšto dydžio rutuliukus. Dėkite juos į įkaitintą aliejų ir kepkite maždaug 5–7 minutes arba kol gražiai paruduos.
  5. Spurgoms iškepus, sudėkite jas ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
  6. Užberkite cukraus pudros ir ragaukite, kol karštos!

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis