Reikės:
12 keksiukų
- 250 g kvietinių miltų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio druskos
- 300 ml šilto vandens
- 1 šaukštelio obuolių acto
- 75 ml aliejaus (recepte naudotas saulėgrąžų, bet galima pakeisti alyvuogių aliejumi ar kitu)
- 3-4 svogūnų (apie 200g)
- 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
- 1 šaukštelio džiovintų bazilikų (arba šviežių)
- 80 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 90 g saulėje džiovintų pomidorų
- Šiek tiek aliejaus daržovių apkepimui
Eiga:
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
- Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Atskirame inde sumaišyti vandenį, obuolių actą ir aliejų.
- Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepti susmulkintus svogūnus, galima įberti žiupsnį druskos. Kai svogūnai apkeps, į keptuvę kartu sudėti smulkintas alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir prieskonius (bazilikus, raudonėlius). Pakepti dar 2-3 minutes.
- Sumaišyti miltų mišinį ir vandens, acto bei aliejaus mišinį viename inde. Tuomet įmaišyti ir apkeptus svogūnus, alyvuoges ir džiovintus pomidorus su prieskoniais.
- Masę išskirstyti keksiukų kepimo formoje (iš viso išeis 12 keksiukų). Galima dėti į formeles, tačiau ir be jų keksiukai neturėtų prilipti.
- Taip pat galima skardą ištepti šiek tiek aliejaus.
- Keksiukus kepti 20-25 minutes. Iškepus palikti atvėsti.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)