Reikės:
- 1 puodelio morkų, supjaustytų mažais gabalėliais (taip pat tinka mažosios morkytės)
- Pusės puodelio vandens
- 3 v.š. šviežio tarkuoto imbiero
- 1 v.š. ryžių acto
- 1 v.š. sojų padažo
- Pusės v.š. neutralaus skonio augalinio aliejaus
- 1 a.š. cukraus
- Pusės a.š. druskos
Eiga:
- Sudėkite morkas į nedidelį puodą, įpilkite vandens ir, uždengę lėkšte, lengvai patroškinkite (maždaug 5 minutes).
- Suberkite morkų ir vandens mišinį bei likusius ingredientus į maisto smulkintuvą (blenderį) ir suplakite iki vientisos konsistencijos.
- Palaikykite šaldytuve, kad padažas atvėstų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)