Raktažodžiai:

Kreminis morkų ir imbiero padažas.

Morkų ir imbiero padažas

Ryškaus skonio japoniškas padažas. Saldžias natas išgauti padės morkos, aštrumo suteiks imbieras, o umami dermės – universalusis sojų padažas.

Reikės:

  • 1 puodelio morkų, supjaustytų mažais gabalėliais (taip pat tinka mažosios morkytės)
  • Pusės puodelio vandens
  • 3 v.š. šviežio tarkuoto imbiero
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 1 v.š. sojų padažo
  • Pusės v.š. neutralaus skonio augalinio aliejaus
  • 1 a.š. cukraus
  • Pusės a.š. druskos

Eiga:

  1. Sudėkite morkas į nedidelį puodą, įpilkite vandens ir, uždengę lėkšte, lengvai patroškinkite (maždaug 5 minutes).
  2. Suberkite morkų ir vandens mišinį bei likusius ingredientus į maisto smulkintuvą (blenderį) ir suplakite iki vientisos konsistencijos.
  3. Palaikykite šaldytuve, kad padažas atvėstų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis