Salotos su smidrais ir avinžirniais

Salotos su keptais smidrais

Ar žinojote, kad smidrai padeda iš mūsų kūno pašalinti toksinus ir stabdo patogenų vystymąsi? Pasigaminkite dubenį traškių salotų ir mėgaukitės smidrų galia! Patiekalą taip pat praturtins maistingi avinžirniai bei gaivus citrinos sulčių, klevų sirupo ir jūros druskos padažas.

Reikės:

2 porcijoms

  • 250 g salotų mišinio
  • ½ raudonojo svogūno
  • 50 g juodųjų alyvuogių be priedų (geriausia su kauliukais)
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 200 g šviežių smidrų
  • 1–2 v.š. klevų sirupo
  • 1 susmulkintos česnako skiltelės
  • 3–4 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • Jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 1 skardinės (240 g) avinžirnių
  • Aitriosios paprikos arba, jei nenorite aštrumo, saldžiosios paprikos miltelių

Eiga:

  1. Pirmiausia apkepkite avinžirnius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C karščio ir išklokite kepimo skardą išklokite popieriumi.
  2. Tada nuskalaukite avinžirnius po tekančiu vandeniu, pagardinkite aitriosios (arba saldžiosios) paprikos milteliais bei jūros druska ir tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos.
  3. Kepkite avinžirnius iki 180 °C karščio įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, kol jie įgaus auksinę, rudą spalvą ir taps šiek tiek traškūs.
  4. Daržoves ir alyvuoges (išskyrus smidrus) supjaustykite ir sudėkite į didelį dubenį. Pagardinkite salotas citrinos sultimis, klevų sirupu ir jūros druska. Gerai išmaišykite ir atidėkite.
  5. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2–3 šaukštus vandens ir supjaustytus smidrus. Kepkite 5–10 minučių, tada sudėkite smulkintą česnaką, žiupsnelį druskos, išspauskite citrinos sulčių ir įpilkite truputį klevų sirupo.
  6. Pakepkite dar 1–2 minutes, retkarčiais pamaišydami.
  7. Įsitikinkite, kad smidrai prie dugno per daug neapskrudo ir jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
  8. Kai smidrai su avinžirniais iškeps, palikite juos 5–10 minučių atvėsti ir įmaišykite į šviežias salotas. Patiekite iš karto.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Pure Nature

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis