Reikės:
2 porcijoms
- 250 g salotų mišinio
- ½ raudonojo svogūno
- 50 g juodųjų alyvuogių be priedų (geriausia su kauliukais)
- 200 g vyšninių pomidorų
- 200 g šviežių smidrų
- 1–2 v.š. klevų sirupo
- 1 susmulkintos česnako skiltelės
- 3–4 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
- Jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
- 1 skardinės (240 g) avinžirnių
- Aitriosios paprikos arba, jei nenorite aštrumo, saldžiosios paprikos miltelių
Eiga:
- Pirmiausia apkepkite avinžirnius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C karščio ir išklokite kepimo skardą išklokite popieriumi.
- Tada nuskalaukite avinžirnius po tekančiu vandeniu, pagardinkite aitriosios (arba saldžiosios) paprikos milteliais bei jūros druska ir tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos.
- Kepkite avinžirnius iki 180 °C karščio įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, kol jie įgaus auksinę, rudą spalvą ir taps šiek tiek traškūs.
- Daržoves ir alyvuoges (išskyrus smidrus) supjaustykite ir sudėkite į didelį dubenį. Pagardinkite salotas citrinos sultimis, klevų sirupu ir jūros druska. Gerai išmaišykite ir atidėkite.
- Įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2–3 šaukštus vandens ir supjaustytus smidrus. Kepkite 5–10 minučių, tada sudėkite smulkintą česnaką, žiupsnelį druskos, išspauskite citrinos sulčių ir įpilkite truputį klevų sirupo.
- Pakepkite dar 1–2 minutes, retkarčiais pamaišydami.
- Įsitikinkite, kad smidrai prie dugno per daug neapskrudo ir jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
- Kai smidrai su avinžirniais iškeps, palikite juos 5–10 minučių atvėsti ir įmaišykite į šviežias salotas. Patiekite iš karto.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Pure Nature