Raktažodžiai:

Augaliniai grietinėčiai

Pyragėliai, kurie primena vaikystę. Purūs, su saldžiu įdaru bei traškia plutele. Tobulas pasirinkimas ilgiems savaitgalio pusryčiams arba desertui prie arbatos puodelio.

Reikės:

12 pyragėlių

  • 100 g augalinio sviesto (kambario temperatūros)
  • 45 g nerafinuoto cukraus
  • 1 š. maltų linų sėmenų
  • 100 g augalinio jogurto ar grietinės (naudojau sojų)
  • 300 g viso grūdo speltos miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Įdarui

  • 180 g tofu
  • 6 vnt. minkštų datulių (jei kietos – palaikykite vandenyje bent dvi valandas)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2-4 v.š. augalinio pieno
  • Kelių šaukštų avinžirnių skysčio (iš avinžirnių konservų indelio) aptepimui

Eiga:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi.
  2. Linų sėmenis mažame indelyje užpilame 2,5 šaukšto vandens ir paliekame išbrinkti apie 10-15 min.
  3. Sviestą ir cukrų gerai išmaišome (labai patogu rankiniu mikseriu ar pastatomu maišytuvu, su tešlos maišymo antgaliu) iki purios masės. Supylę linų sėmenis ir jogurtą, dar pamaišome.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Suberiame į plakinį ir maišome, kol pasidarys vientisa masė. Tešla gaunasi truputi lipni, tačiau papildomai miltų nepilkime. Tešlą suviniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime įdarą.
  5. Tofu sulaužome mažesniais gabaliukais ir kartu su minkštomis datulėmis, vanilės ekstraktu ir 2 šaukštais pieno sutriname (naudoju rankinį trintuvą) iki vienalytės masės. Jei per tiršta, įpilame dar šaukštą kitą pieno.
  6. Tešlą iškočiojame (jei limpa, truputį pasibarstome miltų) maždaug pusės centimetro storio. Išspaudžiame apie 10 cm skersmens apskritimus (su formele, stikline ar puodeliu). Sudedame juos į skardą. Šaukšteliu kabiname įdarą ir paskirstome ant visų apskritimų.
  7. Įdarą dedame į patį apskritimo vidurį.
  8. Apskritimus perlenkiame pusiau ir viršutinę dalį švelniai priglaudžiame prie apatinės. Suspausti nereikia, nes kepant gali sutrūkinėti tešla. Viršų patepame avinžirnių skysčiu ir šauname į orkaitę. Kepame apie 18-20 min.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis